Русия получава боеприпаси и военна техника, доставени от Ирак с помощта

...
Русия получава боеприпаси и военна техника, доставени от Ирак с помощта
Коментари Харесай

Русия разчита на контрабандно оръжие от Иран от Ирак

Русия получава муниции и военна техника, доставени от Ирак с помощта на ирански мрежи за контрабанда на оръжие, споделят членове на подкрепяни от Иран иракски милиции и районни разследващи служби, осведомени с процеса, предава в. ``Гаридън``.

От Ирак към Русия са били изпратени гранатомети и противотанкови ракети, както и проектирани от Бразилия системи за изстрелване на ракети. Произведена в Иран ракетна система Бавар 373, сходна на съветската С-300, също е била доставена на Москва от управляващите в Техеран, твърди източник, оказал помощ при организирането на превоза.

Използването на подземния свят за трафик на оръжия демонстрира трагична смяна в съветската тактика и сега Москва е принудена да се опре на Иран поради новите наказания, провокирани от нахлуването в Украйна. Този развой на събитията има голямо значение за посоката и размера на интернационалния трафик на оръжия.

Гранатомети и противотанкови ракети, притежавани от " Хашд ал Шааби " - най-мощният чадър на шиитската милиция, са стигнали до Иран на 26 март, където са били признати от иранските военни и превозени до Русия по море, съобщи пълководец на клона на милицията, който управлява пункта. Според източник от организацията, на 1 април в Иран са били разглобени и изпратени две ракетни системи Astros II, направени по бразилски дизайн, известни в Ирак като лицензната версия Sajil-60. " Не ни интересува къде ще отидат тежките оръжия, тъй като сега нямаме потребност от тях ", споделя източник от  " Хашд ал Шааби ". " Всичко, което е ориентирано против Съединени американски щати, ни прави щастливи. "

Според следствието на ``Гаридън`` в границите на посочените периоди три товарни кораба - два под съветски и един под ирански байрак - са прекосили Каспийско море от иранското пристанище Бандар Анзали до Астрахан, съветски град в делтата на Волга.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР